Samen bewegen is goed voor iedereen!! Paul Gelen

intro afbeelding

Stichting GOAL betrekt het bedrijfsleven bij evenementen in de zorg. Dit doen ze in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en teambuilding.

Heel vaak willen mensen met een beperking “meedoen” met een activiteit, maar zijn er niet genoeg handen beschikbaar…  “Zitten en berusten” is vaak het trieste gevolg. Daardoor bestaat de kans dat ze te weinig in beweging komen, vaker gefrustreerd/depressief zijn, zich eenzaam voelen en weinig conditie hebben. Daardoor zijn deze mensen vaak nóg kwetsbaarder!

Hoe mooi is het dan dat bedrijven naar zorginstellingen komen, of dat bewoners worden opgehaald worden van de zorginstellingen om samen met hen te bewegen. Dat kan al heel simpel door met bewoners te gaan wandelen. Maar je kan ook samen naar een speeltuin/ speelplek. Of naar de ijsbaan om op het ijs allerlei activiteiten te ondernemen. Survivallen/ spelletjes doen etc. Er zijn ongekend veel mogelijkheden om bewoners te helpen in beweging te komen.

Het begrip “noaberschap” heeft een grote betekenis in Twente. “Er zijn voor je naaste” en “er voor zorgen dat de ander aandacht krijgt en erbij hoort, ondanks hun beperking”. Door samen te bewegen komen mensen tot elkaar.

De positieve energie die er vrij komt wanneer gezonde mensen met zorgbehoeftige mensen gaan bewegen is immens!! Het stimuleert elkaar en dat geeft een hartverwarmend gevoel. Het is een gevoel van scoren en juichen!!

slide
slide
slide
slide
slide
Door samen te bewegen, scoort iedereen!! .......GOAL!!! Paul Gelen - Manager zorg & projecten Stichting Goal