Non-Negotiable rights. Rajae Atahiri

intro afbeelding

We waren in de speeltuin. “Rajae, ik wil nu van de glijbaan af” zei hij tegen mij. 4 jaar was hij toen. Ik keek hem aan en keek naar de 3 meter hoge glijbaan. “Hoe krijg ik hem veilig daar?” was de vraag naar mezelf.

Ik keek mijn broertje weer aan. Die onschuldige blik raakte me. Er was meer aan zijn blik. Het was een non-negotiable blik, hij zou niet van gedachten veranderen. Ik tilde hem op uit zijn rolstoel. “We gaan er gewoon voor” zei ik tegen hem. “Anass, Hou me goed vast !”

Met zijn kleine handjes klampte hij zich stevig vast om mijn nek. In mijn oor hoorde ik hem giechelen van de spanning. We gingen van de hoogste glijbaan in de speeltuin.

Ik zal zijn blik nooit vergeten. Hij had hoge verwachtingen van mij. 3 meter hoog om precies te zijn. De glijbaan was zijn doel voor dat moment en er was geen discussie over mogelijk.

Vandaag de dag zet ik mij in voor inclusieve speeltuinen. Beperkt worden door de omgeving is helaas nog altijd de normaalste zaak van de wereld. Maar dit hoeft niet zo te zijn.

In 2018 pitchte ik mijn missie voor de juryleden van de Shell scholarship. Zo heb ik mee mogen doen aan de One Young World Summit 2018 en kwam mijn project tot bloei.

Mijn broertje is een kind met fysieke beperkingen maar aan possibility blindness lijdt hij niet. Hij heeft mij geleerd om boven de woorden “kan niet” uit te stijgen en om actie te ondernemen ten goede van jezelf en anderen. Hij is mijn held.

slide
slide
slide
slide
Mijn broertje is een kind met fysieke beperkingen maar aan possibility blindness lijdt hij niet Rajae Atahiri