We mogen het kind achter hun ziekte nooit vergeten Jan Vertonghen

intro afbeelding

Een wereld die kinderen in staat stelt hun volle potentieel te benutten. Een wereld waarin kinderen kunnen samen spelen en dit ongeacht leeftijd, afkomst, geslacht, fysieke of mentale beperkingen. Een wereld waarin elk kind zich bijzonder voelt.

We willen zoveel mogelijk kinderen aanzetten tot spelen, bewegen en creatief zijn.

Met de Jan Vertonghen Foundation gaan we actief in elk ziekenhuis in België kinderen aanmoedigen om steeds het beste uit zichzelf te halen en zich aanvaard en verbonden te voelen met de maatschappij. Deze kinderen zijn veel meer dan hun ziekte.

Ieder jaar komen duizenden jonge kinderen in het ziekenhuis terecht: ver weg van thuis, school & vriendjes en vaak angstig voor alles wat er om hen heen gebeurt. In het ziekenhuis gaat het met name over de medische zaken, maar we mogen het kind achter de ‘ziekte’ niet vergeten.

 

Wat is er nu mooier dan al die kinderen even te laten ontsnappen, ze te doen vergeten dat ze ziek zijn en laten voelen dat ze erbij horen. Gewoon, door ze te laten spelen en ze aan te moedigen. Kinderen hebben ondanks hun ziekte of langdurig ziekenhuisverblijf meestal veel creativiteit in zich. Laten we dus de nadruk leggen op hun persoonlijke expressie en zo hun levensvreugde weer vergroten.

In samenwerking met ziekenhuizen in héél België roepen we al deze kinderen op om het beste van zichzelf te laten zien door eigen kunstwerkjes te maken, telkens rond een bepaald thema.

Daarnaast moedigen wij ziekenhuizen aan om creativiteit bij kinderen te stimuleren en om kinderen meer in beweging te krijgen. We ondersteunen met de Jan Vertonghen Foundation ziekenhuizen die hierin investeren.

slide
slide
slide
We mogen het kind achter hun ziekte nooit vergeten Jan Vertonghen