Project in Beeld: De Vlasborch Vught

intro afbeelding

3 oktober 2018 opende Visio de Vlasborch in Vught een beweegtuin voor slechtziende en blinde ouderen. De beweegtuin heeft speciale voorzieningen die de toegankelijkheid voor slechtziende en blinden vergroten, zoals geleide lijnen en een paal met gesproken instructies voor het gebruik van de beweegtoestellen

Uitvoerend cliëntbegeleider Kim van Kempen over de beweegtuin:
“De beweegtuin is samen met Yalp speciaal ontworpen voor mensen met een visuele beperking.
Dit betekent dat de beweegtuin afgestemd is op de wensen en behoeften van onze cliënten die een visus beperking hebben. Dit maakt de beweegtuin uniek”.

De veelzijdigheid van de beweegtuin

De beweegtuin wordt veel gebruikt voor verschillende activiteiten. Tijdens individuele uren, in groepsverband door cliënten en door de fysiotherapeut. Elke 2e zaterdag van de maand vindt de ‘gezonde combinatie’ plaats. Buurtbewoners kunnen dan ook mee doen. Samen bewegen en elkaar ontmoeten, dat is waar het dan om draait. Want samen bewegen is leuker dan alleen!

Kim van Kempen:
“De cliënten zijn erg blij met de beweegtuin. Doordat cliënten hier elkaar ontmoeten en samen kunnen bewegen, leren zij elkaar kennen. Zo maken cliënten ook contact met mensen uit de buurt”.

Tot slot Hans van de Griendt, directeur Wonen en Dagbesteding Ouderenzorg van Koninklijke Visio over de beweegtuin:
“We zijn als woon-zorgcentrum voor slechtziende en blinde ouderen heel trots op de vrij toegankelijke beweegtuin. Wat we voor ogen hadden blijkt te werken: de beweegtuin nodigt uit om op een leuke en gezellige manier in beweging te zijn”

 

slide
slide
slide
slide